Новини

Передали пожежні та автомобілі швидкої допомоги з Люксембурга

23 грудня до Львова прибув конвой пожежних автомобілів та автомобілів швидкої допомоги в рамках проєкту «Ukraine is calling» ДСНС та МОЗ України.

Із цього приводу відбулась офіційна передача машин та круглий стіл за участі Юрія Холода — заступника Голови Львівської обласної військової адміністрації; Миколи Жарова — голови Асоціації українців у Люксембурзі «LUkraine»; Ганни Крисюк — голови Міжнародного штабу допомоги українцям; Ореста Чемериса — директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА; Володимира Демчука — директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України; Марослава Коваля — ректора Львівського державного університету безпеки життєдіяльності; Олександра Святкевича — начальника відділу міжнародного співробітництва Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.

Захід розпочали з молебені за захисників, захисниць та рятувальників ДСНС України, покладання квітів і лампадок до пам’ятника «Героям – ліквідаторам аваріі‌ на ЧАЕС» та хвилини мовчання для вшанування пам’яті загиблих Героїв.

Автомобілі освятили. Чен Кім та Інна Яременко вручили ключі від авто для ДСНС.

Захід продовжили у форматі круглого столу щодо реалізації проєкту «Ukraine is calling», перспектив і подальшого розвитку. До круглого столу в онлайн форматі долучилися учасники проєкту з інших областей України. З вітальними словами до всіх присутніх звернулась заступниця Міністра охорони здоров’я Марія Карчевич.

Участь у заході взяли також представники Міжнародного штабу допомоги українцям Костянтин Костирко, Яна Коньок, Віталій Пушкін, Анна Любима, Микола Цимбал та Богдан Кисіль.